Якість м’яса


Показники Бельгійська блакитна Середня яловичина на вибір Курятина
Волога (г) 59,85 51,83 58,68
Протеїн (г) 17,95 15,38 17,85
Жир (г) 5,13 16,37 7,65
Холестерин (мг) 38,47 55,30 54,42



Недарма бельгійська блакитна корова вважається м'ясною, при забої вихід м'яса становить близько 80%. М'ясні показники у бельгійських блакитних корів перевищують не тільки кількісні показники інших представників великої рогатої худоби, селекціонери в ході своєї роботи прагнули поліпшити і якісні характеристики. В результаті м'ясо цих тварин вийшло м'яке, соковите, з невеликою кількістю жиру і високими смаковими якостями. Таке м'ясо підійде не тільки гурманам, але навіть для дієтичного харчування. За багатьма показниками і характеристиками воно відповідає курячому м'ясу, а шкідливих жирів в ньому набагато менше. У м'ясі бельгійських блакитних корів ідеально збалансовані білки, вуглеводи, протеїни і жири. Це і зробило цю породу дуже популярною серед європейських фермерів.