Недарма бельгійська блакитна корова вважається м'ясною, при забої вихід м'яса становить близько 80%.
М'ясні показники у бельгійських блакитних корів перевищують не тільки кількісні показники інших представників великої рогатої худоби, селекціонери в ході своєї роботи прагнули поліпшити і якісні характеристики. В результаті м'ясо цих тварин вийшло м'яке, соковите, з невеликою кількістю жиру і високими смаковими якостями.
Таке м'ясо підійде не тільки гурманам, але навіть для дієтичного харчування. За багатьма показниками і характеристиками воно відповідає курячому м'ясу, а шкідливих жирів в ньому набагато менше. У м'ясі бельгійських блакитних корів ідеально збалансовані білки, вуглеводи, протеїни і жири. Це і зробило цю породу дуже популярною серед європейських фермерів.