Монбельярдська корова дає молоко, яке володіє прекрасними смаковими якостями.
Якісні показники молока :
Жирність – 4 - 4,2 %
Вміст білка – 3,45 %
Найкраще співвідношення молочного білка до жиру , висока частота В – алеля каппа казеїну для максимального виходу сиру.
Молоко породи Монбельярд використовують для промислового виробництва елітних сортів сиру :
Комте
Морбьє
Реблошон
Канталь
Блю де Жекс
Мон д’Ор
Селекція на м’ясну продуктивність в породі Монбельярд не є метою селекції , але хороші туші в кінці кар’єри тварини є суттєвою перевагою. Причиною успіху гарних м’ясних якостей породи Монбельярд є великий потенціал відгодівлі телят , при високому споживанні сухої речовини з корму :